חאג' יחיא עיישה נ' אג`מיל שורוק ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום נתניה
1607-09
25.11.2010
בפני :
חנה שניצר-זאגא

- נגד -
:
1. חאג' יחיא עיישה
2. חאג' יחיא עיישה

:
1. אג`מיל שורוק
2. אריה חברה לביטוח בע"מ

החלטה

החלטה

1.התובעת חאג' יחיא עיישה, ילידת 1958, נפגעה בתאונת דרכים ביום 16.5.03.

בפני בקשה למינוי מומחה רפואי בתחום האורטופדי, בהתאם לתקנות הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים) התשמ"ז – 1986.

2.ב"כ הנתבעים מתנגד לבקשה למינוי מומחה רפואי, בין היתר בטענה להעדר ממצא רפואי ממשי, העדר קשר סיבתי בין תלונות התובעת והממצאים הנטענים לבין התאונה והעדר רצף טיפולי.

3.מתעודת חדר מיון של בית החולים מאיר מיום התאונה עולה כי התובעת היתה מעורבת בתאונה, התלוננה על כאבים בעמוד השידרה בכתף ובירך ימין. נמצאה רגישות והגבלה קלה בתנועות.

צורף תיעוד נוסף מחודש דצמבר 2003, דו"ח פיזיוטרפיה מחודש מאי 2004, פניה לבי"ח לניאדו באפריל 2008 לרבות ביצוע בדיקות עזר אשר הדגימו מימצאים.

צורף תיעוד עדכני מאוקטובר 2010 של רופא אורטופד אליו פנתה התובעת בגין תלונות על כאבי גב עם הקרנה לגפיים ומימצאים של רגישות ניכרת בגב תחתון וירידה בתחושה.

לא נעלמה מעיני טענת ב"כ הנתבעים לעניין העדר רצף טיפולי ופער הזמנים בתיעוד הרפואי לעניין הקשר הסיבתי לתאונה, יחד עם זאת לא מצאתי לחסום דרכו של תובע להוכחת נכות באם היא קיימת ודי בחומר הרפואי שצורף כדי להוות את ראשית הראיה הנדרשת למינוי מומחה רפואי בתחום האורטופדי.

4.שאלת הקשר הסיבתי, מסורה אף היא להכרעת המומחה הרפואי.

5.אשר על כן, הנני מורה על מינויו של ד"ר נפתלי רובינשטיין רח' הרצוג 10 תל-אביב כמומחה רפואי מטעם בית המשפט בתחום האורטופדי, להערכת נכותה של התובעת, ככל שהיא נובעת מפגיעתה בתאונה הנדונה.

המומחה מתבקש להתייחס לטענת הקשר הסיבתי והעבר הרפואי הקודם.

על מינויו של המומחה כאמור לעיל, יחולו תקנות הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים) התשמ"ז 1986.

המומחה הרפואי מתבקש להפנות כל בקשה ו/או דרישה למתן הוראות לבית המשפט (עם עותק לב"כ הצדדים).

6.בשכר טרחת המומחה יישאו הצדדים בחלקים שווים.

7.ב"כ התובעת יעביר בתוך 15 יום פניה למומחה בצרוף כל המסמכים עם עותק לצד שכנגד וב"כ הנתבעים יעביר פניה בצרוף המסמכים בתוך 45 יום עם עותק לצד שכנגד.

התובעת תיבדק בתוך 60 יום, מיום המצאת החלטה זו, חוות הדעת תומצא לתיק בית המשפט ולצדדים בתוך 30 יום לאחר הבדיקה.

8.ב"כ הצדדים ישלימו את כל ההליכים המקדמיים, לרבות ברור הכיסוי הביטוחי בתוך 30 יום מהיום.

9.התיק נקבע לקדם משפט ליום 5.9.11 שעה 09:00.

ב"כ הצדדים יגישו תחשיבי נזק בצרוף כל הנספחים.

תחשיבי התובע עד 30 יום לפני הדיון, תחשיבי הנתבע עד 15 יום.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>